Obavijest!

Za par sekundi ovaj blog ce vas automatski prebaciti na našu novu adresu, u slucaju da ne budete prebaceni, posjetite nas na:
http://sapunko.com/

Mirna ulica epizode

19.7.15 |

Huzur Sokağı - Peace Street


Mirna ulica 119 epizoda
Zeliha kaze Bilalu da je sinoc cula razgovor izmedju njega i majke mu. Fejzi Ali daje neke papire da potpise, Fejza naivna i ni je joj ni do cega samo potpise. Kevser prica sa Zelihom i kaze joj da je najbolje da dodje do djeteta i da ve sve bit drugacije. Selim dolazi do Fejze na posao. Fejza odlucuje  da posjeti oca i odlazi mu u posjetu. Nedzmetin se iznenadi. Ona mu kaze da ce se Selimom ozeniti. Nedzmetin se naljuti i nazove Bilala pitajuci fga sta to se desava i da ne dopusti Fejzi da se uda za tog bijednika. Bilal odlucuje da dodje do Fejze o prica sa njom kaze da se ne pokaje, da ne pocini istu gresku. Fejza mu kaze da ga je zaboravila vec. Bilal je ocajan i odlazi placuci, a Fejza sve pohlupa po kuci. Zeliha kaze da ce doci njeni sutra na veceru. Fejza se zeli vidjeti sa Selimom kako bi se vjencali jer je covjek koji ce ih vjencati dosao a Bilal dolazi kako bi je sprijecio..


Mirna ulica 118 epizoda
Bilal zove Fejzu ali se ona ne javlja, prekida. Selim dolazi po Fejzu. Sukran odlazi u posjetu Bori. Iako Bilal pokusava reci Fejzi da s ene udaje, da ne donosi preduhitrenu odluku ona mu se obraca rijecima da ide kuci jer ga ceka zena.Sad se Bilal grize jer misli da je kriv sto se Fejza udaje za najgoreg covjeka. Selim dolazi kod Fejze sa buketom ruza ali ona mu kaze da ne zeli ruze. On joj kaze da ide s njim na jedno mjesto i da ce joj se svidjeti ali ona kaze da zeli kod kuce ostati nakon cega se Selim naljuti i ode sav ljut. Majka prica sa Bilalom i kaze da se vise kloni Fejze a on kaze da nece dozvoliti joj da se uda za Selima bez obzira na sve.Rezan je vidjela Zelihu da je cula razgovor izmedju Bilala i majke. 


Mirna ulica 117 epizoda
Zejneb dolazi do Fejze i kaze da nije ispravno to sto radi i zeli da se uda za Selima. Fejza kaze Zejneb da se nema pravo nista mijesati. Zejneb moli Fejzu da razmisli i da se ne udaje za Selima. Ulker takodjer dolazi i sokirana je kada cuje od Zejneb da se Fejza zeli udati za Selima. Ulker odmah sve poduzima i zove Bilala da pricaju te mu kaze kako Fejza zeli da se uda za Selima te ga moli da nesto poduzme. Selim je sokiran kada cuje to. Ulker kaze kako je ona za sve kriva. Ulker isprica Bilalu kako je Fejza zeljela njega da vidi i onda je saznala da nije kod kuce te je otisla kod Ulker i rekla joj je Ulker da ce se vidjeti kasnije te je Fjeza otisla i nasla se sa Selimom. 


Mirna ulica 116 epizoda
Nakon sto Fejzu slomi i to kada vidi Bilala sa Zelihom pod rukom, odmah se odluci da upita Selima jel jos uvijek misli da je zeni. Selim naravno odmah odgovori da misli. Fejza nasamo prica sa Selimom i kaze mu da shvati to da ga nikad nece voljeti niti osjecati nesto prema njemu, da ako on zeli da budu u braku da samo brak na papiru prihvata i ako se odluci za to da joj se obrati. Ajse nazove Zejneb i kaze joj da ce se Fejza i Selim vjencati. Zejneb je sokirana i kaze da je nemoguce da se to desi. Sadet dolazi do Kevser da pricaju. Sadet kaze Kevser da je danas ono sto je uradila i kako se ponasala da je sramota. Sadet joj se izvinjava i kaze iako su obje zeljele djecu jedno za drugo sudbina je drugo potpisala te da one nisu krive i Kevser krene da je azgrli ali Sadet joj ne dopusti te samo trazi od Kevser halal na sta joj Kevser i halali.. 


Mirna ulica 115 epizoda
Zeliha pokusvaa da sve uradi kako bi Bilalu ugodila. Bilal je pored Zelihe koja pusta suze jer vidi da Bilal i dalje voli Fejzu. Selim dok pljusti kisa zove Fejzu i pita je kako je. Ceka je ispred kuce dok sva kisa na njega pada. Selim uporno trci za Fejzom koja ga odbija pitajuci ga sta su mu sad planovi. Kevser sa Zelihom se sretne sa Sadet i Sukran. Sadet se ponasa nepristojno prema Kevser. Sudjenje je u toku za Nedzmetina. Fejza zeli od Ajse kuci i prolazi Selim govoreci da ce on ici sa njom i u tom trenu prolaze Bilal i Zeliha. Fejzu to pogodi i pita Selima da li i dalje misli da je ozeni...


Mirna ulica 114 epizoda
Bilal i njegova zena su otisli u svoju sobu. Zeliha mu ljubi ruku. Ujtro se bude svi i sjedaju za stol da doruckuju. Bilal dok seta vidi Fejzu u parku kako sjedi sama. Samo prodje pored nje. Ulker odlazi po Fejzu da idu negdje skupa. Ajse odlazi do Zejneb da joj kaze kako se Fejza zatvorila u sebe jer se jso upella sa Alijem za posao. Ali uzima Zejneb kao povod kako  bi se priblizio Fejzi. Fejza takodjer odlazi na Bilalova predavanja. Iako joj je tesko kao i njemu trpi sve. Fejza je pocela da radi u kancelariji kod Alija u firmi. Fejza dobije buket ruza i pozeljenu dobrodoslicu na posao. 


Mirna ulica 113 epizoda
Zeliha ceka gledajuci u Bilal i Fejzu sta ce se desiti. Bila je pita sta ce ona sad tu, zasto je dosla. Fejza ga moli da ne cini to. Bilal kaze Fejzi da ide odavde. Ulker dolazi po Fejzu da idu. Bilal se vraca Zelihi. Ali tu je i tuzna Sukran koja takodjer pati za Bilalom kao i Fejza. Bilal pristaje da uzme Zelihu za suprugu, kao i ona te postaju muz i zena. Bilal se ipak ozenio a Fejza sva shrvana odlazi kuci. Ajse je pita sta joj je je li se desilo nesto lose ona kaze da nije. Bilal dovodi svoju zenu Zelihu u svoju kucu. Fejza je dosla svojoj kuci i place na krevetu. Bilal se prisjeca Fejze i pita se da li je pogrijesio...


Mirna ulica 112 epizoda
Bilal oblaci svoje odijelo a Zeliha svoju bijelu vjencanicu. Fejza je ocajna. Bilal otvara laticu i vidi Fejzinu sliku. Bilal izlazi i uzima auto te odlazi po Zelihu. Bilal je uzeo Seliohu i dolazi ispred njegove kuce dok je vodi ispod ruke. Takodjer i Fejza dolazi na njihovo vjencanje. Bilalu Nedzatin kaze da je tu i Fejza. Zejneb javlja Ajse da nema Fejze. Zejneb saznaje da se Bilal zeni. Fejza je vidjela Bilala i Zelihu. Oni sjedaju za stol kako bi pocelo vjencanje. Nakon sto Bilal vidi Fejzu odlazi do nje...


Mirna ulica 111 epizoda
Emel kaze Bilalu da je Fejza pocela da sklapa novi posao. Daje Bilalu adresu gdje da ode i gdje ce vidjeti Selima i Fejzu. Bilal je sa svojom porodicom otisao da zaprosi djevojku Zelihu. Zelihini roditelji pristaju na prosidbu Bilala. Hadzer kaze Sukran da su Bilalovi sa njim otisli zaprositi Selihu. Fejza saznaje da se Bilal zarucio sa Zelihom. Bilal se sprema za svadbu...


Mirna ulica 110 epizoda
Fejza kaze Ajse akko nema smisla njen zivot, kako je sve ostavila, a Ajse joj kaze zasto jednostavno ne ode Bilalu i sve mu prizna. Ako vec ne moze da dise vise, sto mu ne kaze. Fejza odluci da nazove Bilala ali njega nema, prekida joj njegova majka poziv. Bilal je otisao sa sestrom kod Sukranove sestre u restoran. Ali pokusava da se priblizi Fejzi na poslovnom putu. Emel se izvinjava i Emel i Fejzi. 


Mirna ulica 109 epizoda
Ulker kaze Nedzatinu da se iznenadila kada je cula da se Bilal zeni. Fejza izlazi i Ulker ide za njom te je pita sto se sad buni kada je ona ta koja se odmakla od Bilala. Ulker joj kaze da je sada gotovo, da se smiri i shvati da je gotovo. Fejza zeli da ide kuci. Ajse odlazi kod Fejze jer joj je Ulker dala adresu. Fejzi je tesko. Bilalu svi govore da dobro razmisli prije odluke konacne za zenidbu. Fejza Ajse sve isprica. Ulkerin otac je u kuci i Bilal je dolazio kod njega i nesto ga pitao a Ulker je pitala oca sta ga je pitao a on joj rece da je pitao da li je on Ulkerin otac i on je negirao. Zejneb trazi od Ajse halal i pomire se. 


Mirna ulica 108 epizoda
Selim odlazi u posjetu Nedzatinu. Fejzi dolazi Selim opet. Sukran je dosla kuci i majka je gleda cekajuci njenu reakciju. Sukran kaze majci da je pricala sa Bilalom i rekla joj je sve sto je on rekao. Fejza se pakuje, odlazi iz kuce u novu kucu. Ajse odlazi sa Nedzatinovim sinom kod njega u posjetu i sin ga pita zasto je tu a on mu kaze da se ne brine i da ce ubrzo izaci. Fejza se vraca na fakultet. Bilal isprica sve Nedzatinu. Bilal kaze Nedzatinu da se zeni da nema vise sta da ceka, da je odustao od Fejze a ona stoji ispred njih i sve cuje, punih ociju suza...


Mirna ulica 107 epizoda
Bilal zove Sukran i trazi od nje da se nadju danas. Sadet i Kevser se nadju i Kevser kaze Sadet kako je pogresno cula i shvatila da je Bilal rekao da ce ozeniti Sukran a to nije bas tako. Kaze da Bilal nije rekao. Sadet je sokirana. Fejza odlazi da vidi i kupi stan. Sukran se sredila i odlazi na mjesto gdje joj je Bilal  rekao da ode. Bilal se nalazi sa Sukran i kaze joj da se izvinjava te da je njegova majka pogresno skontala. Fejza sa Ulker je pored njih i moli Ulker da odu. Sukran je ponovo povrijedjena. Odlazi sva u bolu. 



Mirna ulica 106 epizoda
Sukran nije bas rahat, svjesna je svega kako je Bilal volio Fejzu ali da nju nikad nije volio kao zenu.Selim odlazi kod Ulker u kucu i ona kad ga vidi istjerava ga a on joj kaze da je samo moli da je saslusa te da nema lose namjere. Nedzmetin je u zatvoru a dolazi mu u posjetu Fejza. Fejza zeli saznati da li je majka njena Zejneb. Nedzmetin joj prizna. Fejza sazna da je Zejneb njena majka.Bilal odlazi u skolu. Zejneb je nestrpljiva sta ce reci Fejza na sve. Zejneb je ta koja je prijavila Nedzatina.


Mirna ulica 105 epizoda
Bilal kaze majci da je odustao od Fejze te da ce ozeniti Sukran. Kevser odmah dolazi do Sadet i kaze to njima. Sukran je iznenadjena. Bilal odlazi pored mora i uzima prstenje od njega i Fejze i kaze kako je branio njihovu ljubav ali da sad i on odlazi i odustaje te baca prstenje u more. Bilal nakon toga odlazi kuci i zatekne majku kako se sjeska te je pita sta joj je a ona mu kaze da je isla Sadet i rekla joj da ce ozeniti Sukran. Bilal je pita odkud joj to da ce ozeniti Sukran, samo joj je rekao da je odustao od Fejze. 


Mirna ulica 104 epizoda
Nedzatin se vraca kuci sa malim. Emel je sretna jer je njen sin ponovo dosao ali se bas i ne obraduje kada vidi Nedzatina koji se odmah na nju izdere. Fejza se nalazi sa ocem i kaze mu sta se desilo i on joj isprica sve vezano za majku. Bilal pokusa da nesto prica sa Fejzom ali ona ga samo kulturno otjera. Bilal nakon toga odlazi kuci, klanja i prica sa majkom i njegova majka mu kaze da je najpametnije da se ozeni sa Sukran i Bilal pristaje. Kevser dolazi do Sadet i kaze joj da je Bilal prihvatio da ozeni Sukran. Sukran cuje to kada je Kevser rekla Sadet...


Mirna ulica 103 epizoda
Nedzatin se vraca kuci sa malim. Emel je sretna jer je njen sin ponovo dosao ali se bas i ne obraduje kada vidi Nedzatina koji se odmah na nju izdere. Fejza se nalazi sa ocem i kaze mu sta se desilo i on joj isprica sve vezano za majku. Bilal pokusa da nesto prica sa Fejzom ali ona ga samo kulturno otjera. Bilal nakon toga odlazi kuci, klanja i prica sa majkom i njegova majka mu kaze da je najpametnije da se ozeni sa Sukran i Bilal pristaje. Kevser dolazi do Sadet i kaze joj da je Bilal prihvatio da ozeni Sukran. Sukran cuje to kada je Kevser rekla Sadet...


Mirna ulica 102 epizoda

Otac dolazi do Ulker i pita je sto tako radi, Ulker se izvinjava govoreci da ne govori tako lose o sebi, a on joj kaze da ne zeli samo da ona pati a Ulker mu kaze da samo svi njeni prijatelji imaju finu porodicu i kucu i da je samo zbog toga to uradila. Ulker otac zagrli i kaze da se ne brine. Ulker odlazi na fakultet i Bilal je pita gdje je Fejza a ona mu kaze da je ona jako ljuta na nnjega. Sukran odlazi do djece i prica im price. Ajse i Zejneb mole Fejzu da prica sa Zejneb. Fejza kaze steta samo sto Ajse isto je sada kao i njena majka. I nju je izgubila. 



Mirna ulica 101 epizoda

Sukran dolazi kuci i kaze majci i Kevser kako je Emel dosla i rekla da je Zejneb Fejzina majka te da je izbio skandal. One su iznenadjene kao i svi ostali. Bilal je pored Fejze i daje joj svoj sako. Ajse tjesi Zejneb. Bilal govori Fejzi da je tesko bilo sta da joj sada kaze. Fejza samo kaze zasto je zivot prema njoj tako nepravedan.Bilalovoj majci pozli. Fejza odlazi kod Ulker. Ulker dovodi Fejzu u neku drugu kucu. Bilal dolazi kuci i uplasi se za majku. Fejza na jednoj a Zejneb na drugoj strani placu i prisjecaju se svih stvari o cemu su pricale. Zejneb odlazi do Emel. Na vrata kuce u kojoj je Fejza pokuca Ulkerin otac i da bi se Ulker spasila on kaze da je pogrijesio kucu. Ulker je tesko. Bilal zove Ulker i Fejzu ali se ne javljaju. 


Mirna ulica 100 epizoda

Fejza je bez rijeci nakon sto joj je Emel rekla da je njena majka Zejneb, Fejza krene da ode i Zejneb je zove kceri stani da ti objasnim ali Fejza joj kaze da je ne zeli vise vidjeti nikad i da ode da ona nema majku. Bilal trci za Zejneb i pita je da li je dobro i onda odlazi za Fejzom koja je sokirana saznanjem. Fejza je sjela u taksi i otisla a Bilal i Zejneb sjedaju u drugi taksi i odlaze za njom. Zejneb pokusa da kaze nesto Fejzi a ona joj kaze zna li koliko joj je sad upravo zivot unistila, koliko je dana plakala na mezaru majke koja je ziva, zasto joj nije rekla. Kaze da nema majke vise. Zejneb je ocajna. Bilal pita Fejzu gdje ce a ona mu kaze da ce kod Ulker. Ulker nazove Fejza i kaze joj da ce doci kod nje par dana jer se uzasno osjeca. Ulker kaze kako je u redu i krije slike govoreci proklestvo. 


Mirna ulica 99 epizoda

Fejza prica sa Zejneb i kaze joj da ce sad njih tri biti sretne i da se ne brine. Policija dolazi do Fejze i traze nju.Policija trazi od Fejze da podje sa njima u policijsku stanicu. Bilal dolazi za Fejzom odmah. Fejzu ispituju u vezi njenog oca. Emel je ta koja je rekla istinu da ce Fejza sigurno znati gdje joj je otac. Fejza je sve rekla policiji. 


Mirna ulica 98 epizoda
Svi odlaze na skup organizacije za djecu i Sukran, Zejneb, Fejza...Emel ponovo dolazi do Fejze na skupu i prijeti joj, nagovori joj se stosta i ode. Nakon sto je Fejzu upitala gdje je Nedzmetin odveo njenog sina Emel kaze Fejzi da joj je Zejneb majka, i da je ne zove tetkom vec majkom, svi su sokirani i Bilal, Sukran, kao i Fejza..


Mirna ulica 95, 96 i 97 epizoda

Bilal pita Fejzu do kad ce se tako ponasati i da se mnogo kaje zbog svega te da mu je zao, ali Fejza kaze kako je sve do sada tolerisala ali nakon ovoga nemaju sta vise pricati. Fejza mu na kraju kaze da odlazi, odlazi kao Fejza koja ga je voljela. Fejza mu vrati prsten i kaze mu da se pazi i poljubi ga te ode. Emel kada se vrati kuci uzima pismo koje joj je Nedzmetin poslao te ga cita i sjeda od tuge i pocinje plakati. Fejza dolazi kuci i ugleda Emel koja je van sebe te je pita sta joj je i nakon sto uzme pismo i procita shvati da je Nedzatin odveo Emelinog sina. Fejza nazove oca i pita ga gdje je i sto je to uradio a on kaze da je Emel toliko skrivila da je morao to uraditi. Ajse je presla kod Zejneb i Fejze da bude. Bilal odlazi na stand i predaje auto jer ima nekog posla. 


Mirna ulica 94 epizoda

Fejza prica sa Zejneb i kaze joj da ce sad njih tri biti sretne i da se ne brine. Policija dolazi do Fejze i traze nju.Policija trazi od Fejze da podje sa njima u policijsku stanicu. Bilal dolazi za Fejzom odmah. Fejzu ispituju u vezi njenog oca. Emel je ta koja je rekla istinu da ce Fejza sigurno znati gdje joj je otac. Fejza je sve rekla policiji. Svi odlaze na skup organizacije za djecu i Sukran, Zejneb, Fejza...Emel ponovo dolazi do Fejze na skupu i prijeti joj, nagovori joj se stosta i ode. Nakon sto je Fejzu upitala gdje je Nedzmetin odveo njenog sina Emel kaze Fejzi da joj je Zejneb majka, i da je ne zove tetkom vec majkom, svi su sokirani i Bilal, Sukran, kao i Fejza..


Mirna ulica 93 epizoda

Bilal pita Fejzu do kad ce se tako ponasati i da se mnogo kaje zbog svega te da mu je zao, ali Fejza kaze kako je sve do sada tolerisala ali nakon ovoga nemaju sta vise pricati. Fejza mu na kraju kaze da odlazi, odlazi kao Fejza koja ga je voljela. Fejza mu vrati prsten i kaze mu da se pazi i poljubi ga te ode. Emel kada se vrati kuci uzima pismo koje joj je Nedzmetin poslao te ga cita i sjeda od tuge i pocinje plakati. Fejza dolazi kuci i ugleda Emel koja je van sebe te je pita sta joj je i nakon sto uzme pismo i procita shvati da je Nedzatin odveo Emelinog sina. Fejza nazove oca i pita ga gdje je i sto je to uradio a on kaze da je Emel toliko skrivila da je morao to uraditi. Ajse je presla kod Zejneb i Fejze da bude. Bilal odlazi na stand i predaje auto jer ima nekog posla. 


Mirna ulica 92 epizoda

Bilal dolazi na mjesto gdje su Fejza i Ulker ali dolazi i Selim pa ih skupa vidi Bilala te popricaju i on kaze da je sad stvarno dosta svega. Fejza kaze da joj je vise svega preko glave i da ne moze vise podnijeti. Fejza zeli da se preseli kod Zejneb. Sukran dolazi do Fejze i isprica joj sve vezano za Bilala i nju. Fejza je nazvala Ajse i kaze joj da joj spakuje stvari i da ce Zejneb doci po njih. Nedzmetin dolazi i kaze Ajse da vrati stvari od Fejze. Nedzatin je poludio odvodi Emelinog sina i odlazi sa njim iz kuce. Emel trci za autom ali uzalud. Bilal se ponovo vratio na fakultet. Fejza se iznenadila kada ga je vidjela. 


Mirna ulica 91 epizoda

Nakon sto Bilal osamari Fejzu, Fejza naravno samo ga pogleda i ode a Sukran mu kaze da se srami i ona odlazi. Fejza dolazi do majke i ulazi u kucu te pada na koljena i pocinje da place jako, Zejneb sva uzrujana je pita sta joj je, grli je i nestrpljivo ceka Fejzu sta ce joj reci. Bilal luta ulicom i place. Fejza kaze Zejneb sta se desilo, a Sukran kaze majci sta se desilo. Zejneb dolazi i kaze Bilalu da ga vise ne zeli vidjeti pored Fejze i da nece dopustiti da vise pati. Fejza se nalazi sa Ulker i kaze joj da je izmedju nje i Bilala gotovo.Bilal zove Fejzu ali se naravno ne javlja pa nazove Ulker i pita nju gdje su. 


Mirna ulica 90 epizoda
Fejza kaze da ne zeli nikoga rastuzivati te da je najbolje da se ne uzimaju. Iako joj je jako tesko morala je tako reagovati. Nakon sto udje u kcuu pocne plakati. Bilal je jako tuzan. Svi su dosli na sudjenje Selimu. Posto su Fejzi opet prijetili Fejza ide na Selimovu stranu i brani ga. Svi su sokirani. Sukran dolazi da se nadje sa Bilalom kako bi razgovarali ali Fejza dolazi i pomisli ponovo na to da su njih dvoje skupa te ih osudjuje. Fejza kaze sta ce ona vise sa covjekom koji treba da postane njen muz. Sukran suti ali na kraju pokusa da ispadne fer. Na kraju Bilal ne moze da podnese Fejzine uvrede prema Sukran te osamari Fejzu...



Mirna ulica 89 epizoda
Bilal i Fejza su opet u svadji. Fejza trazi od Nedzatina da joj pomogne. Bilal prestaje da radi na univerzitetu. Bilal dolazi do Zejneb i trazi od nje da se vidi sa Fejzom jer moraju razgovarati. Bilala zove Sukran i prica sa njim te mu kaze da ne moze prestati ici na univerzitet. Bilal i Fejza se napokon sretnu i on je pita sta je problem. Fejza kaze Bilalu da njegova majka ne zeli nju kao snahu, a Bilal joj kaze da ne moze da vjeruje da je jutros trebala da bude njegova zena i radovala se a gledaj sada, druga prica. 


Mirna ulica 88 epizoda

Bilal je taj koji je ranjen te su svi sa njim odmah u bolnicu otisli. Ne zna se jos ko je pucao u Bilala. Svi cekaju doktora da izadje. Doktor izlazi i kaze da su spasili Bilala. Nedzmetin je dosao i pita Fejzu sta je bilo i kaze da je sigurna da je to Selim uradio i Fejza mu potvrdi. Bilal je dobro nakon svega i izasao je. Sad je u toku istraga. Fejza sad sve isprica Bilalu kako je bilo i on joj kaze da ga tako nije zastitila vec da ga je samo izlozila vise opasnosti te da mu vise nikada nista ne krije. Emel se svadja sa Nedzmetinom i dolazi joj sin govoreci joj da ga zub boli. Kevser je ponovo pocela da mrzi Fejzu i kaze joj da kada god ona dodje do Bilala njih neka nevolja snadje. Fejza je zabrinuta za Bilala jer joj se ne javlja. 


Mirna ulica 87 epizoda

Nedzmetin cestita Fejzi i kaze da joj zeli srecu. Nedzmetin dolazi do Selima i uperi pistolj u njega govoreci mu da niko nece rastuzivati tu njenu kcerku.. Fejzu upozori Ulker da ce je ubiti Selim da je lud, manijak. Ali se i Selim pripremio te je spremio svog covjeka da udari Nedzmetina. Bilal cuje sve sto je Fejza pricala Ulker. Bilal se rastuzi i ne moze vjerovati. Bilal i Fejza dolaze na pult, dolazi vjencanje. Vjencanje je pocelo. Pitaju Bilala da li Fejzu prihvata kao zenu i Bilal pristaje. U tom trenu dolazi i Selim. Fejza je tuzna jer se bokji Selima i svih ucjena. Fejzu pita da li pristaje da bude Bilalova zena i Fejza pogleda u Selima te joj on pokaze pistolj za pasom ali Fejza bez obzira na to pristaje i kaze da. Bilal se iznenadio jer je ocekivao da Fejza nece pristati jer je cuo drugu pricu ne znajuci da je Fejza ucjenjivana od strane Selima. Sukran trci, Galip vidi Selima kako uzima pistolj iza pasa...Cuo se pucanj, ko je ranjen...


Mirna ulica 86 epizoda

Kevser je napravila caj za Fejzu i kaze da joj je mozda to zadnji caj da joj napravi. Gulaj kaze Fejzi da zna da je mnogo grijesila i da zeli da joj oprosti te da vise nece greske praviti. Selim samo zamislja Fejzu. Fejza gleda poklone od Bilalove majke. Bilal kaze Fejzi da se ni zbog cega nece kajati. Dolazi dan Fejzinog vjencanja sa Bilalom. Zejneb odvodi Bilala i Fejzu da vide kako su ukrasili mjesto za vjencanje. Njih dvoje su ocarani. Fejza se sprema za vjencanje. Dok Fejza oblaci vjencanicu Sukran je u suzama. Fejza i Bilal su spremni i izlaze u salu. 


Mirna ulica 85 epizoda

Emel se sastaje sa Selimom i kaze joj da nece biti tog vjencanja i  da ce ga sprijeciti Nedzmetin. Rezan je jako tuzna. Sukran se sretne sa Bilalom i kaze mu da je cula da se zeni i kako idu pripreme. Sukran je odbila Nedzatina. Sadet pita Sukran je li to zbog Bilala odbila Nedzatina. Sukran joj kaze sta ce kada je srce jedno a zelje drugo. Nedzatin je taj koji je opet poslao svog covjeka da zove Fejzu i da je otme na dan njena vjencanja. Rezan je bila oteta i to od strane Emrea. Saznaju da je on krivac bio. Fejza i Bilal zovu goste na svadbu. Fejza je sada u kuci svojoj i zamolila je Ajse da joj donese vjencanicu...


Mirna ulica 84 epizoda

Selim dolazi do Nedzmetina i kaze mu da je dosao njihov kraj te da sada nece moci sutiti. Nedzmetin je taj koji je dao pistolj da se stavi u Bilalov auto. Bilal Fejzi sve isprica vezano za pistolj. Fejza i Bilal provode vrijeme u Zejnebinoj kuci kako bi bili skriveni i osamljeni. Bilal i Fejza odlaze i kazu Bilalovoj sestri da su ponovo stavili prstenje te da odlaze da zakazu vjencanje i da izabere Fejza vjencanicu. Fejzu nazove nepoznata osoba i prijeti joj. Fejza kaze Bilalu da odlazi od nje jer joj je neko zaprijetio da se mora udaljiti od njega inace ce ga ubiti. Bilal je zacudjen Fejzinim ponasanjem te je pita sta se desilo i da mu kaze istinu.Fejza kroz plac kaze da im se nista nece desiti jeli tako...


Mirna ulica 83 epizoda

Emrea uzimaju dvojica sa pistoljem. Galib je taj koji ga je dao da se dovede. Galib ga ispituje. Gulaj i Emel se svadjaju. Emre tvrdi da je ocevidac da je Bilal pokusao ubiti Kerema. Policija dolazi i trazi Bilala. Fejzu nazove Zejneb i zove je da dodje do nje. Fejza se zahvaljuje Zejneb i kaze joj da joj je poput majke. Zejneb se topi od rijeci koje joj upucuje Fejza. Zejneb se cuje sa Nedzmetinom i ona mu kaze da je sve bliza svojoj Fejzi. Bilal dolazi do Selima i uhvati ga za vrat te ga upita da li je on taj koji je podmetnuo pistolj u auto. Galib ulazi i kaze mu da ga pusti da ce policija sve rijesiti. 


Mirna ulica 82 epizoda
Zejneb pozeli dobrodoslicu Bilalu, a on je pita ko je ona i sto ga je zvala. Galib dolazi i ona mu kaze da ne zeli da kaze Bilalu da je ona Fejzina majka. Galib kaze Bilalu da mu je Kerim podmetnuo pistolj i da je pripadao njemu. Bilal pita ko je onda zena koja je spasila, a Zejneb mu kaze da je ona osoba koja voli Fejzu i da joj moze vjerovati. Zejneb mu kaze da zna koliko ga Fejza voli i da ne zeli ona rastuziti Fejzu. Selim susretne Fejzu i kaze joj da je niko kao on nece voljeti. Galib sve isprica Bilalu sta se desilo sa pistoljem, Bilalu nije jasno sto sve to radi Kerem. Bilal saznaje da je Emre takodjer povezan sa Keremom. 


Mirna ulica 81 epizoda

Selim je naredio da stave pistolj u Bilalovo auto te tako i urade. Igrom slucaja naprave udes da neko udari Bilala autom te dok je on s njim pricao neki tip dolazi i ubacuje Bilalu u auto pistolj. Bilala privodi policija i pokazu mu da ima pistolj u autu te nakon toga ga stavljaju u auto i odvode. Dovode ga u kucu u kojoj je Zejneb, Fejzina majka. Bilalu kazu da oni nisu policajci pravi te da se strpi da ce mu sve biti ubrzo jasno,,,


Mirna ulica 80 epizoda
Fejza nakon sto je otisla na mezar svoje majke prica joj kako je usamljena i sama a iza ledja stoje Ajse i Zejneb, njena majka koja nije mrtva. Fejzu zagrli njena majka govoreci joj da je vidjela kada je bila mala. Uziva u drustvu svoje kcerke iako joj ne moze odmah reci da joj je ona zapravo majka. Ajse dolazi do Bilala i daje mu prstenje i ceduljicu na kojoj pise gdje je. Bilal odlazi do Fejze i kaze joj da mu je Ajse dala adresu. Nakon sto Fejza istjera Bilala on se ponovo vrati i kaze joj da se spakuje i da odmah idu. Ona ga pita ko je on da joj naredjuje nakon svega a on joj kaze da je osoba koja je zaljubljena u tvrdoglavu osobu i da sad ne zeli vise gubiti vrijeme vec da odmah zeli da mu bude zena te joj stavlja prsten na ruku i sebi te odlazi s njom svojoj kuci. 


Mirna ulica 79 epizoda

Bilal je ocajan nakon sto vidi da je avion otisao. Zejneb je takodjer tuzna jer nije uspjela da sprijeci Fejzu da ode u London. Zejneb i Bilal izlaze sa aerodroma tuzni. Nedzatin sjedi sa Sukran i taman kada joj bude htio reci da mu se ona svidja, zovne je neki malac i kaze da se Sadet svadja sa nekim momkom. Bilal je shrvan. Zejneb odlazi do Nedzmetina i pita ga sta je to uradio, Hadzer je sva izgubljena nakon sto je dolazio ponovo i trazio novac od nje. Fejza se vratila i cuje pricu izmedju Emel i Nedzmetina te sazna istinu zasto se sve desilo i ko stoji iza svega. Ajse ne moze vise da vidi Fejzu kako pati te odlucuje da kaze Fejzi da doalzi najbolja prijateljica njene majke i nazove Zejneb te joj kaze da zeli da se sastane sa Fejzom...


Mirna ulica 78 epizoda

Fejza izlazi iz kuce i Zejneb je gleda iz auta te je vidi nakon toliko godina, pogodi je sto nije dugo vidjela svoju kcerku. Hadzer osamari njen nekadasnji momak te je Emre pita da li je dobro. Nedzmetin odvede Zejneb na mezar gdje je rekao Fejzi da je pokopana njena majka. Selim i Emel koperiraju. Ponovo dolazi covjek koji je udario Hadzer i Emre ga uhvati i kaze mu da se ne priblizava vise Hadzer. Fejza je izgubila prsten u sumarku i trazi ga kroz plac, dok joj pomazu prijateljice a na kraju dolazi Bilal i nadje ga te joj ga da. Fejza je odlucila da ide, nazove Bilala i kaze mu da zadnji put pricaju. Fejza se oprostila od svojih i odlazi. Fejza predaje torbe na aerodromu a Bilal trci da je stigne, da li ce uspjeti??Fejzina je majka takodjer na aerodromu. Bilal dolazi na aerodrom i vidi da je avion poletio...


Mirna ulica 77 epizoda

Dok Bilal vodi pijanu Fejzu, Fejzina majka dolazi ispred vrata i trazi od Nedzmetina da vidi svoju kcerku. Nedzmetin vidi da Bilal vodi Fejzu i odmah poduzima mjere kako majka ne bi vidjela Fejzu. Zejneb je uporna i kaze Nedzmetinu da ce vidjeti Fejzu te da ce joj sve ispricati i da ce saznati ko joj je zapravo otac i kakav je. Nedzmetin joj kaze da nece dopustiti tako sta. Zejneb je uporna i kaze da ce tako biti te odlazi od njega.


Mirna ulica 76 epizoda

Fejzu otac izvodi na rucak. Fejzinom ocu Nedzmetinu pozli na brodu. Emre se nadje sa Hadzer i ona mu kaze da ne muci ni sebe ni Sukran jer ga ona ne voli. Emre je tuzan zbog njenih rijeci. Bilal po ko zna koji put dolazi da vidi Fejzu ali ovaj put Fejza izadje i on trazi od nje da pricaju. Fejza i Bilal izlaze i pricaju. 


Mirna ulica 75 epizoda
Nakon sto Bilal isprica Fejzi da je saznao istinu, onda mu Fejza radosna vraca prsten te mu trazi da ga stavi na prst ponovo. Bilal stavi prsten ponovo. Fejza odlucuje da se pokrije i stavlja maramu bas kao i Sukran. Bilal je poklonio Fejzi odjecu koju ce obuci i maramu. Fejza odlazi na fakultet bas takva i Bilalu je osmijeh na licu. Nedzmetin ne moze da vjeruje da je Fejza to napravila. Sve to Fejza sanja i budi se. Za Fejzom trce dvojica muskaraca a Bilal to vidi te trci za njima. 


Mirna ulica 74 epizoda

Bilal je ocajan otisao od Fejze. Sukran dolazi sa Bilalom na rucak. Sukran pokusava urazumiti Bilala i kaze mu da Fejza nije imala lose namjere. Sadet je cula kada je Bilal rekao da je sa Fejzom gotovo. Fejza nista niti jede niti pije, samo sjedi u sobi i suti. Svi je mole da se malo trzne ali ona ne zeli nista reci. Nedzmetin zove Bilala i trazi od njega da dodje kako bi razgovarali. 


Mirna ulica 73 epizoda
Sutradan se sretnu Bilal i Fejza kada krenu na fakultet. Emre pridje Sukran i ona mu kaze da Bilal nije ubica te da mora to dokazati. Bilal odlazi do Fejzinog oca da razgovaraju. Bilal kaze Fejzinom ocu da voli Fejzu ali da ne moze tolerisati lazi. Nakon sto Fejza isprica bilalu od koga je trazila pomoc kako bi ga izbavila iz zatvora, Bilal joj kaze da nije bilo potrebe jer on nije kriv. Emre zaustavi Bilala i on shvati da je sve njegova namjestaljka. Bilal dolazi da vidi Fejzu ali mu Emel ne dopusta. Bilal dolazi ponovo da vidi Fejzu ali ni Ajse niti Emel ne dopustaju mu da je vidi. 



Mirna ulica 72 epizoda

Bilal dolazi do Kerima i vidi mu puls i u tome dolazi policija te Bilal daje izjavu. Sukran, Hadzer, Sadet, Fejza, svi su tu i gledaju i cekaju sta ce se desiti. Bilala odvodi policija i on govori majci da se ne brinu jer nije kriv. Fejza je ocajna, dolazi kuci i ocu govori da mora Bilal izaci. Bilal je prenocio u pritvoru. Fejza odlazi ocu i pita ga zasto vec Bilal nije izasao, a on joj kaze da ako pokaze oruzje da imaju Bilalovi otisci tesko ce izaci. 


Mirna ulica 71 epizoda
Bilala su pustili iz pritvora. Sukran kada ga je vidjela je jako sretna. Nakon sto se Bilal i Fejza nadju, odlaze na rucak kako bi proslavili njegovu slobodu. Fejzin otac kaze Bilalu da je i on njegov sin i da ga smatra kao i Fejzom svojom kcerkom, njega smatra sinom. 


Mirna ulica 70 epizoda
Ponovo dolazi trenutak kada se Bilal i Fejza svadjaju zbog toga sto je dala novac kako bi spasila Bilala te da je Selim taj koji je zapravo njega izbavio iz zatvora. Nakon toga Bilal joj kaze da ne moze da vjeruje te joj vraca prsten govoreci joj da je sve gotovo i kaze joj da on nije ubio Kerima te odlazi. Fejza je ocajna.


Mirna ulica 69 epizoda

Dzenaza je bila Hasanu. Njegova porodica je tuzna i jako ocajna. Svi su dosli Sadet u kucu kako bi joj izrazili saucesce. Emel nazove neki covjek i kaze da je poselamio Kerim. Emel je sokirana, a sve to cuje Nedzemtinova sestra. 


Mirna ulica 68 i 67 epizoda

Nedzatin stalno dolazi kod Sukran. Dolazi i Emre takodjer kod Sukran a to Nedatinu nije nimalo drago. Sadet se iskaljuje na Hadzer i kaze da je njenom krivicom Hasan umro, da je ona kriva samo jer je zbog nje otisao da digne kredit, da nije otisao nista se nebi desilo. Sadet salje Hadzer da ode, a Sukran kaze da nije bilo Hadzer da ni nje nebi bilo sada. Fejza i Bilal su se pomirili. 


Mirna ulica 66 epizoda

Kerim glumi da je bolestan kako bi pobjegao iz zatvora. Sadet odlazi na mezar i nakon toga dolazi kuci govoreci Hadzer da ce joj ona dati pare za kancelariju te je zagrli. Sada su napokon prava porodica. Kerim je pobjegao iz zatvora te se nadje na putu ispred Bilala te neko Kerima upuca dva puta, Bilal ne zna sta da radi. 


Mirna ulica 65 epizoda

Bilal i Fejza se svadjaju zbog lazi i Bilal joj kaze da je vise umoran od njenih lazi i toga sto krije. Bilal odlazi govoreci da je treba biti stid i da je velika steta to sto sve kvari. Fejza ga moli da je saslusa i da ga moli da joj oprosti. Sukran i Hadzer kao i Sadet su otisle u bolnicu i cekaju da joj doktori jave za Hasana, te doktor izlazi i kaze im da mu je zao da prime njegovo saucesce da ga nije mogao spasiti. Sve tri su u soku.


Mirna ulica 64 epizoda

Fejza je sokirana nakon sto je bilal otisao od nje a otac joj kaze da se sabere da ce nastaviti skolovanje i da ce uzivati kroz zivot. Ajse savjetuje Fejzu da nazove Bilala i da prica s njiim, da je on jako voli ali da je sada samo jako ljut na nju. 


Mirna ulica 63 epizoda

Fejza nazove Bilala i prica sa njom i kaze joj da ga pusti sad na miru. Bilal saznaje da je Hasan mrtav te odlazi u bolnicu i tjesi Sukran, Hadzer i Sadet. Sadet ga moli da joj kaze da je Hasan dobro i da nije umro. Dolazi dan Hasanove sahrane. Svi su sokirani njegovom smrcu. Svi im izrazavaju saucesce. 


Mirna ulica 62 epizoda

Kerim po ko zna koji put pokusa ubiti Bilala, te se nakon bitke na vrh zgrade Kerim nadje na ivici i visi, te ga opet spasava Bilal. Bilal mu nakon svega kaze da se ovaj put nece spasiti od policije. 


Mirna ulica 61 epizoda

Kerim mu kaze kamo srece da ga nije spasio. Hadzer je sretna jer joj je otac iznajmio jednu radnju. Sadet se ljuti na to jer je uzeo kredit iako Hadzer kaze da se ne brine da ce raditi i to otplatiti. Hasan, vracajuci se iz banke udari ga auto i pada na zemlju. Sadet i Sukran kao i Hadzer su zabrinute jer nema Hasana kuci. Policija dolazi Hasanaovoj kuci. 


Mirna ulica 60 epizoda

Da li je Hasan mrtav? Emel namjerno kaze pred Bilalom kako je Fejza isla sa Selimom na veceru i ostala s njim tu noc i tako oca nasekirala. Bilal je sokiran te ustaje iza stola. Bilal je krenuo kuci i sav bijesan pita Fejzu zasto mu i dalje laze...


Mirna ulica 59 epizoda

Selim je svakoga iznenadio kada se pojavio na prosidbi. Svi su se nekako iznenadili i uznemirili. Hadzer je otisla do Sukran u sobu i kaze joj da ustane i da idu skupa jesti sa majkom. Emel je sa Selimom i sjede pricajuci o Bilalu i Fejzi. Bilal i Fejza su sretni nakon svega. 


Mirna ulica 58 epizoda
Fejza i Bilal su oboje sretni i ujedno i pomalo uznemireni jer znaju da im se uvijek desi nesto kad su napokon sretni i zajedno. Odlaze u kupovinu i pripremaju se..



Mirna ulica 57 epizoda

Fejzin otac Nedzmetin i dalje smislja kako da usreci kcerku ali da je udalji od Bilala. S druge strane Emel i dalje gleda sta da stavi u svoju korist.


Mirna ulica 56 epizoda

Napokon su se vjerili. Sadet prica sa Hasanom i Hasan je pokusava urazumiti kako bi se napokon pomirili. Bilal kaze Fejzi da nije nimalo miran kako je Selim stalno zaustavlja. Bilal i Fejza odlaze da vide kucu koju zele da kupe u kojoj zele da zive. Bilalova sestra uporno ima stalno sve iste nocne more. 


Mirna ulica 55 epizoda

Bilal i Fejza odlaze do majke kako bi joj saopstili vijest da su se Bilal i ona odlucili uzeti. Nakon sto Bilal kaze majci da su se on i Fejza olducili uzeti, njoj biva drago i kaze im da im je sa srecom. Kerim Bilala zaustavi i uperi pistolj u njega govoreci mu da ce ga ubiti. 


Mirna ulica 54 epizoda

Fejzu prati jedan covjek a Bilal joj kaze d ase ne brine da je pored nje i on. Bilal i Fejza se spremaju za vjencanje. Hadzer je sada sa Sukran postala sestra i skupa zive. Svi su oprostili Hadzer jer je spasila svoju sestru. Bilalovi su dosli sa Bilalom kod Fejze i njenih te je zaprosili od njenih a oni su pristali. Ko ce se jos pojaviti na zarukama??


Mirna ulica 53 epizoda

Bilal i Fejza su dobro zahvaljujuci Sukran i Emreu. Emrea Kerim istuce. Fejza i Bilal su se pomirili. Sukran i Sadet su prihvatili sestru. Bilal pita Fejzu da li ce se udati za njega. Fejza kaze da je to cekala cijelo vrijeme te mu kaze da ga mnogo voli i da je to cekala samo da je pita. Fejza pristaje da se uda za njega. 


Mirna ulica 52 epizoda

Fejza nazove Ajse i kaze da je Bilal zaprosio. Ajse kaze svima da se Fejza udaje za Bilala, da je zaprosio. Fejza odlazi sa Bilalom kod oca i kazu mu da je zeni Bilala. Nedzatin odlazi do Sukran i daje joj knjige. Emre se popravio na bolje, sada je dobra osoba. Bilal vodi Fejzu kod majke svoje. Rezan je izgledala cudno kada je vidjela da je Bilal zaprosio Fejzu. Rezan je nakon razgovora sa Bilalom prihvatila Fejzu. Sukran je pomalo tuzna. Pocele su zaruke Fejze i Bilala. Svi su na okupu.


Mirna ulica 51 epizoda

Sukran kaze da je Bilal ziv, da je pricala sa njim. Odlazi  i svima kaze. Bilala su svezali u nekoj rupi punoj vode. Da li je to Emreovo djelo, sigurno jeste. Ne, Kerimovo djelo jeste. Kerim je Bilala prebacio u hladnjacu. Bilal se bori sa zivotom. 


Mirna ulica 50 epizoda

Fejzi javljaju gdje je Bilal, neka zenska osoba, ali joj kaze da nikome ne kaze da je saznala. To je zapravo poslao Kerim poruku Fejzi da je uhvati u klopku. Nakon toga erim baca telefon u more. Emel se vratila kuci. Nedzemtin je pored nje. 


Mirna ulica 49 epizoda

Sukran se perisala i zahvaljujuci svojoj sestri produzila sebi zivot. Fejza odlazi na mjesto gdje su joj rekli da je Bilal te ga pronalazi tamo ali dolazi i Kerim tamo takodjer. Sukran odlazi do Emrea i pita ga gdje je Emre. Emre zove Kerima. Bilal se pomalo gubi a Fejza ga moli da prica sa njom, da se ne gubi. 


Mirna ulica 48 epizoda

Kerim odlazi do Nedzmetina sa pistoljem. Emre vozi Sukran kod Bilala. Fejza je pored Bilala i moli ga da otvori oci ponovo. Oboje se smrzavaju. Emre i Sukran odlaze do Bilala i pronalaze Fejzu i njega te ih spasavaju. 



Mirna ulica 47 epizoda

Fejza trazi Bilala. Emel pronalaze u kuci bez svijesti. Sadet i Hasan su u bolnici. Sukran u posjetu odlazi i njena sestra koja zeli da joj pomogne i da joj produzi njen zivot. Sukran je prihvatila kao sestru ali ne zeli da pristane da rizikuje Hadzer svoj zivot zbog Sukranine bolesti. Hadzer kaze da joj je ona sestra i da zeli da joj pomogne. 


Mirna ulica 46 epizoda

Emrea je pronasla policija i odvezli su ga u bolnicu te nakon toga u stanicu. Emre laze. Nedzmetin odlazi do Emel. Bilala jos uvijek nema.  Sta je s njim, da li je mrtav? Ubrzo cemo saznati. Saznaju da je Bilal imao nesrecu i da je pored mora nadjeno auto ali da Bilala nema. Fejza je sokirana. 


Mirna ulica 45 epizoda

Sukran saznaje da je Bilal imao nesrecu sa Emreom ali da njegovog tijela nema te da se sumnja da je Bilal upao u more. Emre dolazi do Sukran u posjetu. Emre je sve organizovao. Pronasli su tijelo. Da li je Bilalovo? Keremov brat je umro i njemu se klanja dzenaza. Znaci da Bilalovo tijelo nije bilo. Ali gdje je Bilalovo tijelo, da li je mrtav ili ziv?..


Mirna ulica 44 epizoda

Bilalu javljaju sta se desilo sa Sukran i ostalima te njemu ispada telefon. Emre prati Bilala i Fejzu. Emre pridje Bilalu i pocne se s njim tuci i kaze da je sve on kriv. Fejzin otac je dobro i izasao je iz bolnice. Fejzin otac pozove Bilala i izvinjava mu se zbog svega sto mu je ucinio i kaze da je on kriv za sve sto ih je snaslo, samo zato sto je branio Fejzi da bude s njim. Bilal mu oprasta. Hasan oprasta Hadzal i kaze joj da je prihvataju iako je Sadet ljuta popustit ce. Sadet nalazi pismo koje je Hasan ostavio. 


Mirna ulica 43 epizoda

Hasan sve isprica Sadet, a kaze joj kako ni on nije znao odmah istinu. Sukran kaze Bilalu kako je saznala da ima sestru, da je otac imao kcerku prije nego se ozenio sa Sadet. Bilal i Fejza su se napokon pomirili. Emre uzima pistolj i odalzi, otac ga prati. Sukran dolazi do oca u radnju i tamo zatice oca sa sestrom. 


Mirna ulica 42 epizoda

Sadet saznaje da je Sukran jako bolesna, da su krili od njih i u tom trenu Sukran pada na cestu. Fejza i Bilal odmah odlaze do Sukran u bolnicu. Emel se zaspe tabletama, popije punu saku. Bilalu sjeda Emre u auto i stavi mu pistolj za pas govoreci mu da vozi. Emre lezi pored gume od auta krvav, gdje li je Bilal, da li je on mrtav???


Mirna ulica 41 epizoda

Nakon sto Fejza ugleda ogrlicu izadje iz Sukranine sobe. Bilal dovede Arzu do Sadet i ona joj sve isprica vezano za Emrea.Na kraju dolazi Emre sa ocem. Emre kada udje u sobu ugleda Arzu te je pita sta ona radi tu a onda Sadet kaze Emreu sta zapravo on radi tu te kaze sve sta se desilo. Emre je sokiran a Sukran pogotovo kada Sadet kaze za Arzu i njenu trudnocu. Emre pokusava da kaze da je sve to laz. 


Mirna ulica 40 epizoda

Sukran skida prsten i istjera Emrea iz kuce. Bilal je dosao do Fejze ali ona ne zeli da ga vidi. Fejza kaze Bilalu kako je poklonio Sukran lancic koji je kako kaze njoj kupio a nakon toga joj Bilal kaze da nije on poklonio Sukran taj lancic, da je on jos uvijek kod njega samo sto nije imao prilike da joj ga da te joj izvadi isti taj lancic i da joj ga u ruku. Fejza ostaje bez rijeci. Fejza je sad ocajna zbog svega te se izvinjava Bilalu. Emreova majka se ubila. Emre kaze da je Hadzal Hasanova kcerka. Fejza napravi kolac  i pozove Bilala i njegovu majku. 


Mirna ulica 39 epizoda

Fejza uporno trazi od Bilala da joj kaze zasto ne zeli da s eona uda. Bilal joj ne odgovara i ona govori kako ima neki drugi razlog, da nije zbog Emrea. Fejzi govori Bilal da ne misli nista lose, da ne krije nista od nje ali ona mu kaze da je i vidjela i cula sta je trebala ali on joj kaze da ne misli nista lose jer on ne vidi i ne cuje drugu osim nje. 



Mirna ulica 38 epizoda

Fejza se prisjeca kada je Emre rekao Bilalu da zna da on voli Sukran ali da je nece pustiti i prepustiti njemu. Fejzi na kraju pozli i uzima je Bilalova majka te odvodi kuci. Fejza odlazi sa Sukran na kafu. Fejzi kaze da nju nikad Bilal nije volio da je za njega samo jedna zena i to Fejza. 


Mirna ulica 37 epizoda

Arzu najednom samo nazove Bilala i kaze da nema nista vise sa Emreom niti ima dijete. Sukran slavi djevojacko vece, Fejza se pridruzila. Fejza pita Sukran zasto toliko place, kaze kako joj je tesko da je vidi takvu. Fejza ugleda lancic od Bilala na Sukran. 


Mirna ulica 36 epizoda

Fejzi nije nimalo jednostavno kada vidi Bilala kako lijepo provodi vrijeme sa Sukran. Pomisli na tren da on voli Sukran. Sa Emreom se nadje njegova ljubavnica te mu saopsti vijest da je trudna. Emre ne moze da vjeruje. Fejza je otisla a da se nije javila Bilalu i Sukran, seta sama parkom. Emre govori da odmah ona ide doktoru i da se rijesi tog djeteta. Fejza je otisla ocu u posjetu. 


Mirna ulica 35 epizoda

Sadet govori Sukran da je vidjela Emrea sa drugom zenom kako joj miluje ruke. Sukran joj kaze da je pogresno vidjela. Sadet ponovo napada Fejzu. Fejza se sretne sa Bilalom i on je pita sto se ne javlja a ona mu kaze da je bila zauzeta. Emre sazna da Emreova ljubavnica Arzu nije dosla doktoru da uradi abortus te ga to naljuti. 


Mirna ulica 34 epizoda

Emre se sastane sa ljubavnicom i ona mu kaze da nece dijete pobaciti, te da se pomiri sa tim. Bilal prati djevojku Emreovu, i shvati da je to ista ona djevojka koju je onda spasio u autu. Bilal vozi djevojku i ispituje je. Bilal nazove Sadet  i kaze joj da je saznao nesto vezano za Emrea. Fejza se nadje sa Bilalom, pita ga zasto szeli da Sukran se uda za Emrea. 


Mirna ulica 33 epizoda

Emel se svadja sa Nedzmetinovom sestrom i kaze Emel kako je za sve kriv Kerim. Ostali su bez svega, svi. Fejza sazna da je Selim Kerimov brat, to joj kaze Bilal. Sadet nakon sto je vidjela Emrea sa drugom je otisla u park i ne moze da sebi dodje. Emre se ulizuje Sukran, kaze joj kako zeli da klanja, te joj priredjuje iznenadjenje. Samo sto je stao da klanja, i cim je Sukran izasla on se poceo smijati i dobije poziv od Kerima te mu kaze da ce doci rado. Sukran o tome nema pojma. Kerim i Selim se potuku dobro i nakon sto im otac se namjerno gurne sa kolica oni ne prestanu, tek kada vide oca na podu onda se smire. Fejza odlazi da nadje stan sa Bilalom. Fejza se odselila iz kuce koja vise ne pripada njoj. Fejza je isla u bolnicu, otac joj je otvorio oci. Fejza ugleda Bilala i Sukran pored mora da piju kafu...


Mirna ulica 32 epizoda

Dok Fejzin otac prica na telefon sa Keremom Kerem mu kaze da ga zeli ubiti, da je pun mrznje te ga u tom trenu covjek koji mu je dao telefon zbode nozem i pobjegne. Bilal dolazi do Kerema u neku naoustenu zgradu i tamo ga docekaju dva pistolja na glavu. Dok Fejza ceka da posjeti oca, njenog oca odvoze doktori i ona ga doziva. Bilal je u soku kada vidi Kerema. Fejza je ocajna, trci za ocem. Svi su dosli u bolnicu. Kerem govori da ce sve uraditi da sazna ko je naudio Nedzmetinu. Bilal dolazi do Fejze, kako li je se spasio od dva pistolja. Kerem se iznenadi kada vidi Bilala. Bilal je uspio da se spasi jer je izudarao onu dvojicu koju je unajmio Kerem da ga ubiju. Doktor kaze da se ne nadaju puno za Nedzmetina. Fejza place. Sadet ugleda Emrea kako sjedi sa drugom zenom i kako je ljubi u ruke i miluje je. Fejzu doceka sok kada dodje kuci i kada vidi policiju ispred kuce sa nekim papirima, koji su to papiri u pitanju...


Mirna ulica 31 epizoda

Zija je poslao cvijece za Sukran i ona se zahvaljuje za to. Sukran kaze ocu i majci da je spremna da se uda za Emrea sto jako iznenadi njenu majku i oca. Emreov otac je nazvao i pita da li je spremna Sukran za udaju a ona kaze da jeste. 


Mirna ulica 30 epizoda

Hasan je nervozan jako i dolazi Bilal do njega pitajuci ga sta se desilo a on mu kaze da mu je ispao tanjur i da se razbio. Hasan kaze Bilalu kako se udaje Sukran i da je pristala a Bilal kaze da nije malo brzo. Sukran odlazi sa majkom i ocem kod Emreovih. Fejzin otac je zboden u zatvoru...



Mirna ulica 29 epizoda

Bilal se miri sa Fejzom te dolazi na vjencanje kod Sukran. Nakon sto je dosao da cestita Sukran i pita je gdje joj je zarucnik a ona mu pokaze gdje je te Bilal vidi da je to isti momak kojeg je neki dan udario dok je na zor izvlacio djevojku iz njegog auta. 


Mirna ulica 28 epizoda

Bilal odlazi sa Sukran vani i trazi od nje da razgovaraju dok je pokusava momak da zadrzi jer se sjetio Bilala. Bilal kaze Sukran da se ne moze zaruciti sa tim momkom a Sukran ga pita sta se desilo i odakle on poznaje Emrea.Bilal kaze Sukran da ne zuri da se ne bi pokajala. Sukran je zbunjena sto joj to Bilal govori. Emre dolazi i kaze Bilalu da ko je on pa da njegovo vjencanje prekida a Bilal mu kaze da mu nikada nece dozvoliti da ozeni Sukran. Nakon toga Bilal odlazi u lift a Emre za njim te se tu udaraju. Fejza dolazi do Bilala i pita ga sto je to uradio je li to ljubomoran a on joj kaze da nije to zbog toga vec je drugi razlog u pitanju. Sukran se ipak vjeri. Fejzin otac je u zatvoru. Fejza odlazi njemu u posjetu. 



Mirna ulica 27 epizoda

Bilal odlazi u klub i tamo zatekne Fejzu kako se naslonila glavom na Selimovo rame te joj prilazi te joj kaze da je ne poznaje vise, kako tako moze da se provodi dok je on jos uvijek u tuzi. Bilal joj se stosta nagovori i kaze joj da ona nije vise njegova Fejza i ode. Fejza ostaje bez rijeci i placuci ga isprati pogledom. Bilal se voza autom dok misli sta ga to snaslo a ovamo Fejza seta obalom mora i place. Lejla prilazi Bilalu i pita ga za sestru kako je. 


Mirna ulica 26 epizoda

Bilala trazi Ulkara i kaze mu da je Fejza otisla kod nje te mu kaze da Fejza nije nimalo bila dobro sinoc. Bilal samo ode. Fejza je otisla na vikendicu sama. Nedzmetin odlazi do Bilalove kuce i pita ga gdje je Fejza a Bilal mu kaze da Fejza nije sa njim te da je trazi drugdje. 


Mirna ulica 25 epizoda

Bilal dolazi u sukob sa jednim musterijom koji pokusava da izvuce na zor jednu jdevojku iz auta te ga udara. Nedzmetin se pita gdje li mu je kcerka. Bilal je saznao da je Fejza otisla na vikendicu te odlazi do nje. Bilal je ispred vrata te je moli da mu otvori vrata. Fejza je prehladjena i moli Bilala da ode jer ona ne zeli ici nigdje. Bilal odlazi do prodavnice i kupi stvari te ih donosi u vikendicu, napravi jelo i zove Fejzu. 


Mirna ulica 24 epizoda

Bilal nekako uspije odvesti ih u bolnicu, majka mu je dobro ali Rezan odvode u operacionu salu. Sukran saznaje da je Bilal u bolnici sa sestrom i majkom. Fejza nista jos ne zna. Fejza zove Bilala i nakon sto joj Bilala kaze staa se desilo ona odmah odlazi u bolnicu. Sadet odmah dolazi sa Sukran i Hasanom. Fejza dolazi i tjesi Bilala govoreci mu da nista nece biti njegovoj sesti. Doktor izlazi i kaze da je operacija dobro prosla te da je njegova sestra dobro. 


Mirna ulica 23 epizoda

Bilal se grli sa Fejzom dok oboje placu a Sukran ih posmatra sa strane. Fejza grli Sukran. Fejza ne pusta Bilala. Bilal odlazi do sestre u sobu. Fejza odlazi kuci i kaze ocu da je on to napravio i cestita mu ali on negira da je on to napravio. Nedzmetin ponovo dolazi u sukob sa Fejzom i pokusa je udariti ali ga zaustavi Emel. Fejza kaze da ih je on odveo u tu situaciju te da je ne boli vise nista. Rezan sestra Bilalova izlazi iz bolnice. Priredjuju joj zabavu. 


Mirna ulica 22 epizoda

Fejza je dosla u posjetu Rezan i doceka je Bilalova majka koja se istrese na nju te Fejza odlazi. Fejza odlazi a Bilal za njom te kaze da idu u auto ali Fejza kaze da je nikad  nece voljeti nejgova majka ali joj Bilal kaze da je voli on i ona njemu kaze da ona njega voli. Fejza odlazi i nalazi se sa Selimom i prijateljicom i nazove joj prijateljicu Bilal te je pita je li Fejza sa njom a ona kaze da jeste te Bilal odlazi tamo.


Mirna ulica 21 epizoda

Fejza razgovara s Bilalom i kaze mu da nije htjela odustati od njega ali da tako mora biti. Fejza kaze da je primorana da ode te ga moli da je pusti jer je preplasena i mnogo se boji za njega. Bilal ne da Fejzi da ode te je vozi u autu i kaze da idu na sigurno mjesto da razgovaraju i kaze joj da se ne brine. Fejza i Bilal odlaze na rucak a nakon toga idu sa autom do sumarka dok pada kisa oni izlaze na kisu i setaju skupa. 


Mirna ulica 20 epizoda

Emel zove Kerima i kaze mu da Edzmetin sve zna. Fejza se kradom nalazi sa Bilalom. Bilal je otisao po majku i vozi je negdje. Dok se Bilal vozi sa majkom i malom sestrom Rezan snajperista saceka te ispuca dva puta i rani mu majku i sestru Rezan. Bilal sav preplasen doziva pomoc ali nikoga nema...


Mirna ulica 19 epizoda

Fejza govori Bilalu da se vise nece vidjeti te da je gotovo. Bilal je pita sta se desava ali ona kaze da nije nista te da se moraju razdvojiti. Bilal trazi razlog zbog kojeg ga ostavlja, ali Fejza jednostavno samo ode. 


Mirna ulica 18 epizoda

Bilal je doziva ali Fejza sa suzama u ocima samo ode. Fejza dolazi kuci i kaze ocu da je sada uradila kako je trazio od nje, otisla je do Bilala i zavrsila sa njim. Otac joj kaze da je sada utucena ali da ce se sutra vec bolje osjecati. Fejza mu kaze da je to bila njegova odluka a ne njena. 


Mirna ulica 17 epizoda

Fejza place Ajse i kaze joj sta je uradila sa Bilalom placuci kaze da je svoj zivot upropastila. Bilal dolazi do Fejzine kuce i trazi nju. 


Mirna ulica 16 epizoda

Bilal nazove Fejzu i pita je gdje je i sta pokusvaa uraditi, ali mu Fejza kaze da je sve rekla sta je imala a li Bilal joj kaze da nece dozvoliti sve to te da se moraju vidjeti. Fejza mu kaze da sastanak nece nista rijesiti te ga moli da ne cini sve jos tezim. Nakon sto prekine razgovor Fejza kaze da voli Bilala mnogo. Fejza kaze da nece tako lahko odustati od nje i da toga bude svjesna. Fejza je sjela u autobus i odlazi a Bilal je prati. Fejza ne moze otici i izlazi a Bilal je stize i razgovaraju.


Mirna ulica 15 epizoda

Otac pozove Fejzu i kaze joj kako je vise ne poznaje i da ne moze vjerovati kako se ponasa prema njegovoj zeni. Emel kaze kako je Bilal naredio da prebiju Emel te da izgubi bebu i otac kaze to Fejzi. Fejza naravno ne moze da vjeruje da je to istina. Fejza se nadje s Bilalom i kaze mu sta se desava te mu kaze da ne zeli njega mijesati u njenu osvetu sa oceve strane i Emeline. Fejza dolazi kuci i pita gdje su joj otac i Emel i kazu joj da su otisli podnijeti prijavu protiv Bilala. 


Mirna ulica 14 epizoda

Fejza je ocajna. Dok je Bilal bio sa Sukran dolazi policija i hapsi Bilala. Fejza je dosla do Bilala u zatvor i nakon sto istice vrijeme cuvar je tjera da izadje. Na kraju su se Sukran i Fejza sprijateljile te skupa odlaze do Bilala u posjetu. Fejza je spasila Bilala iz zatvora i on izlazi. Fejza sad ne pusta Bilala te cak odlazi do Emel i kaze joj da bez obzira na njene lazi, i sve ostalo nije uspjela razdvojiti nju i Bilala te da je se od sada treba plasiti. Bilala susretnu i prebiju Emelini ljudi. Bilal zove Fejzu i kaze joj sta se desilo i nakon toga Fejza kaze da ne zeli vise da ni on niti ona zive u tim kucama. Fejzi kaze Bilal da su ljudi njegova oca to mu uradili. Fejza odlazi do oca i kaze mu da se treba stiditi svojih djela te mu kaze da ne zeli vise da Bilala dira. 


Mirna ulica 13 epizoda

Dok Bilal i Sukran razgovaraju u sobi dolazi Fejza koja je krenula Sukran u posjetu i nosi joj buket ruza. Sukran pita Bilala da li voli Fejzu i u tome trenu ulazi Fejza u sobu. Fejza sjeda pored Sukran i ona joj se zahvaljuje jer joj je spasila zivot. Sadet se zahvaljuje Fejzi sto je dala krv njenoj kcerki. Fejzin otac saznaje da je Emel u bolnici i da je u teskom stanju. 


Mirna ulica 12 epizoda

Nakon sto dodje Fejzin otac u bolnicu sazna da je Emel bila trudna. Nakon sto udje u sobu pita Emel zasto mu nije rekla da je trudna a ona mu kaze da je htjela da mu priredi iznenadjenje. Fejza se prisjeca Bilala. Fejza i Bilal se nalaze na veceri te mu Fejza kaze da mu je to priredila iznenadjenje. Sukran je otpustena iz bolnice i dosla je kuci sa Bilalom. Sukran je dolazila u vrtic kako bi vidjela djecu. 


Mirna ulica 11 epizoda

Emel se spremila da zaprijeti nekome. Kome li ce zaprijetiti? I zbog cega? Ajse sultan je ta kojoj je prijetila Emel i rekla joj da ce se osvetiti Fejzi ukoliko ne bude porekla sve sto zna. Fejza saznaje da ga je varala Emel i dolazi ocu i to kaze, kaze mu kako ga ona pokusava obmanuti ali joj otac ne vjeruje ali Fejza sva uvjerena mu kaze da je istina to sto mu kaze i ode od njega. Emel se nadje sa Kerimom i kaze mu sta se desilo. 



Mirna ulica 10 epizoda

Dok Bilal spasava Nedzatina jedan od momaka koji ga je tukao vadi pistolj i to ugleda Sukran koja potrci prema Bilalu kako bi ga spasila te nju pogadja momak. Bilal je sokiran kada vidi da je Sukran pogodjena te mu se gubi pred ocima. Bilal odmah pozove hitnu i dovoze Sukran u bolnicu. Javljaju Hasanu da je Sukran u bolnicu odvezena i da je pogodjena. 


Mirna ulica 9 epizoda

Fejza odlazi na mezar svoje majke i prica joj govoreci joj da ne zeli vise pricati sa ocem. Bilal je sa jednim od momaka koji je tukao Nedzdetina a dolaze i Sadet i Hasan. Sukran je na operaciji. Doktor izlazi iz sale i kaze da je Sukran u teskom i kriticnom stanju. Dolazi Fejza jer je trebala krv Sukran te je njena krvna grupa Fejza te joj zeli dati krv. Dolaze svi i vide je. Sukran se probudila zahvaljujuci Fejzi....


Mirna ulica 8 epizoda

Bilalu i Fejzi su ponovo smjestili i kazu da je Fejza odustala od svjedocenja. Fejzin otac se smjeska kao i Lejla. Fejza je kuci i ocajna je ne znajuci sta se desava. Bilal je ocajan. Fejza pita oca kako je to mogao da uradi. Pita ga da li je sada sretan, a on joj kaze da jeste. Fejza ga pita da li je zaista bila nesreca a on joj kaze da jeste bila nesreca, a ona mu kaze da zna da nije. Fejzi otac kaze da ne zeli vise cuti ime Bilal u kuci,. Fejza se nalazi sa Bilalom i kaze mu da joj je zaista zao da nije htjela da tako bude. Nije bas sve ispalo kako je Fejza ocekivala. Nedzatina tuku neki momci i dolazi Sukran koja ga pokusava spasiti ali ne moze nista te ugleda Bilala i Bilala prilazi i pomaze mu ali sta ce se desiti nakon toga???


Mirna ulica 7 epizoda

Svi su u soku nakon sto su Bilal i Fejza otisli, a Fejza je jako sretna zbog toga. Sukran je ocajna. Sukran razgovara sa majkom Sadet i kaze joj kako je sve tako moralo biti a Sukran joj kaze da mora ici kuci da je cekaju djeca u vrticu te da nece dolaziti u njenu kucu te da je pusti na miru. Majka joj kaze da se vrati ali Sukran kaze majci da se vise nece vracati kuci. Bilal je saznao istinu i oprostio Fejzi te su oboje sretni zbog toga. Fejza i Bilal odlaze na rucak kraj mora. Fejza mu kaze da je sve lose proslo te da zeli od sada da uvijek budu ovako sretni. Trazi od Bilala da joj obeca da je nikada nece ostaviti. Bilal joj kaze da se to nece desiti vise nikada. Fejzu zove otac i trazi od Fejze da uradi ono sto joj je rekao a Fejza mu kaze da nikada nece odustati od Bilala nakon cega je otac osamari. Svi su bili tu i vidjeli sta je Fejzi otac uradio. Radnja je unistena i Bilal se pita ko je tako nesto mogao uraditi. Ocito je da je Fejzin otac dao da se unisti radnja. Fejza je ocajna. Lejla ponovo pokusava da razdvoji Bilala i Fejzu..


Mirna ulica 6 epizoda

Fejza dolazi u sukob sa Lejlom. Fejza odlazi do Bilala i kaze mu da je dosla da razgovara sa njim, da mu kaze istinu a on sav ljut joj samo daje dnevnik koji mu je dala Lejla. Iako se Fejza pokusala opravdati nije uspjela jer je Bilal samo otisao od nje a ona je samo poderala svesku. Sadet samara malu Fejzu. Fejza je sad ocajna i kaze da ne moze dozvoliti da izgubi Bilala. Bilal odmah odlazi do Sukran. Fejza ne odustaje nikako od Bilala na sve je spremna da joj oprosti. Kaze mu kako je saznala za Jusufa. Sukran i Bilal setaju a Fejza je otisla do Bilalove kuce. Sadet se istrese na Fejzu pred cijelim komsilukom te je nakon sto su dosli Bilal i Sukran Sadet gurne Fejzu i ona pada na pod. Sadet kaze Bilalu da ne zeli vise vidjeti Fejzu blizu njihove kuce a Bilal joj kaze da je u redu i da nece vise je vidjeti te nakon toga uzima Fejzu za ruku i kaze joj hajde idemo Fejza odavde. Svi ostaju u soku a Sukran kaze majci da ju je postidjela a Bilala gleda majka te otrci do Sadet i pita je sta je bilo...


Mirna ulica 5 epizoda

Bilal saznaje da je covjek kojem je dosao reci da je on kriv zbog Jusufove smrti, zapravo Fejzin otac te ga i to sokira. Fejzin otac negira Jusufovu smrt kaze kako on nema nikakve veze s tim a Fejza brani Bilala te odlazi za njim. Fejza govori Bilalu da je nemoguce da ima veze njen otac sa smrti Jusufa. Fejzin otac govori Fejzi da ne moze ona imati prijatelje poput Bilala. Jusufova majka je jako tuzna nakon svega sto je snaslo. Fejza odlazi do Sukran. Nedzmetin govori Kerimu da mu je drago sto je bio sinoc poslusan. Kerim odlazi do oca te placuci mu govori da mu je zao. Fejza saznaje da je njen otac zaista kriv zbog Jusufove smrti te da se desila nesreca i da mu je stvarno zao. 


Mirna ulica 4 epizoda

Nastaje sok nakon sto se Fejza i Bilal ugledaju na partiju na kojem je Fejza sa drugim. Bilal sjeda u auto i odvozi musteriju a Fejza ulazi u svoje auto i odmah ide za njim. Lejla je namjerno to uradila Bilalu i Fejzi te govori Bilalu da se ne muci i ne zuri puno. Bilal joj kaze da on radi i da nema vremena za gubljenje. Fejza zove Bilala na telefon ali on joj prekida. Fejza zove Lejlu ali se Lejla smejskajuci samo prekida njen poziv i stavlja telefon u torbu. Bilal dovozi Lejlu kuci i odlazi a Fejza odmah za njima dolazi i staje pred Lejlinu kucu sva ljuta ali joj ona zatvara vrata i Fejza odlazi. Fejza stize Bilala. Bilal se nadje sa Fejzom i kaze joj da nakon svega joj ima samo reci zbogom. Fejza dolazi do Bilala i zakljuca vrata od ucionice te mu kaze da je sve to bio plan Lejle te da shvati da zeli da ih razdvoji. Bilal i Fejza su se pomirili a Sukran je sve to vidjela te pada u nesvijest. Majka govori Bilalu da ode do Sukran da joj pozeli brz oporavak. Sukran i Bilal se nadju i Sukran mu kaze da joj je on sve i da joj samo kaze ako nesto nije u redu i ako je ne zeli. Bilal joj kaze da nikome nije nadu dao. Sukran mu kaze da sve zna i da je sve vidjela. Gulnar se moli Bogu da joj spasi dijete. Bilal dolazi do Fejzinog oca i kaze mu da je njegovom krivicom Jusuf umro..


Mirna ulica 3 epizoda

Sadet dolazi kod Bilala i Fejzi bas i ne biva drago kada je vidi te kaze kako je vec krenula kuci jer je dosla samo na Bajram. Sadet koristi priliku da se ipak nagovori Fejzi, kaze kako nema postovanja, nema odgoja i jos stosta. Bilali biva krivo nakon njenih rijeci te kaze Sadet kako je dosta te da se ne ponasaju tako jer su i oni gosti. Hasan govori Sadet kako je dosta te da ne prica vise. Bilal stoji na mostu i prisjeca se Fejze. Selim zove Fejzu ali mu ona kaze da ne zeli izaci ali se dogovoori sa Selimom i izadje. Selim joj se izvinjava u ime svih sto je dozivjela neugodnosti. Fejza dolazi kuci i isprica majci kako je isla da se vidi sa Bilalom i kako joj se izvinuo. Bilal iako je na poslu samo misli o Fejzi. Fejza odlazi na party na koji je otisla sa drugim a Bilal saznaje da je party tu te dolazi na to mjesto. Namjerno mu namjete i njemu i Fejzi da je vidi Bilal sa Selimom dok joj ljubi ruku...


Mirna ulica 2 epizoda
Bilal Fejzu dovozi kuci i predaje je majci. Fejza se sa svojim prijateljicama vozi autom i najednom se nadju pored Bilalove kuce dok se oni iftare. Feyzina drugarica Leyla potajno je zaljubljena u Bilala, ali se boji priznati ljubav. Feyza joj u šali i opkladi kaže da ako Leyla ne može da zavede Bilala ona će to uraditi i tako se ova mala igra pretvara u ljubavnu priču u kojoj će i Feyza i Bilal spoznati neke nove svjetonazore. Bilal više ne gleda Feyzu kao bogatu i razmaženu djevojku, a ona se počinje interesovati za religiju i tradiciju. Nekada moderna djevojka u ime ljubavi sada ponosno stoji na strani tradicije, ali ova odluka neće oduševiti njene prijatelje i porodicu. S druge strane Feyzinoj i Bilalovoj ljubavi na putu stoji i Sukran, Hasanova kći koja je zaljubljena u Bilala i u kojeg njen otac vidi potencijalnog supruga za svoju kćer.


Mirna ulica 1 epizoda
Feyza je bogata i razmažena djevojka koja je odrasla na postulatima suvremenog i bogatog svijeta dok je Bilal odrastao u religijskom krugu.  Dok Fejza pije u klubu i plese, Bilal ulazi u taksi i odlazi na posao. Fejza izlazi iz kluba i trazi d ajoj se doveze auto i kaze joj covjek koji je trebao otici po auto da ce joj zaustaviti taksi jer ne moze u tom stanju da vozi te se u tom trenu nadje Bilal pored njih sa taksijem i ona sjeda u njegov taksi i obavijesti ga gdje je treba ostaviti. Dok su se vozili u autu Fejza otvara vrata kako bi uzela zraka a dok joj Bilal kaze sta to radi hoce li da pogine dok vozi da otvara prozor. Fejza ga pita da li se to toliko uplasio. Ubrzo nakon toga Fejza ga zamoli da stane jer ce povratiti te nakon sto povrati Fejza krece na cestu i auto naidje ali je Bilal spasi te se nadje na njoj nakon cega ga ona odgurne sa sebe govoreci mu sta to radi, a on joj sav preplasen kaze da je zamalo udarilo auto. Fejzina majka se brine sto nje nema jos kuci....

(Bh-vjesnik)

Kategorije: , , ,